Rotterdamse Studenten blijven boven verwachtingen presteren

De Rotterdamse studenten, die drie seizoenen geleden nog onderaan de Tweede Klasse speelden gaan dit seizoen meestrijden om een plek bovenin de Eerste Klasse. 

Na de aanstelling van coaching staff Michiel Snijders & Barro Kessler drie jaar geleden zijn er een aantal grote stappen gezet op het gebied van rugby. Er zijn nu elke training ruim 50 man aanwezig, we kunnen drie volledige studenten teams vullen en vorig jaar is zo wel het eerste als het tweede team kampioen geworden in respectievelijk de tweede en de vierde klasse. 

Na het succesvolle seizoen van vorig jaar, had de club de eerste helft van dit seizoen de ambitie om door te stoten naar de top van de eerste klasse. Een hooggegrepen doel, maar met de aanwas van nieuw talent niet onmogelijk.

Afgelopen zondag heeft het eerste team die ambitie gerealiseerd na winst op DIOK. De RSRC is nu, met nog maar één wedstrijd te gaan, verzekerd van een plek in de promotie poule van de eerste klasse. 

De tweede helft van het seizoen willen we onze stijgende lijn vasthouden en gaan strijden om bovenin de promotie poule te eindigen. Vandaag zal de RSRC thuis een wedstrijd tegen DSR-C spelen. Een echte Studenten Derby om het hoogst geplaatste studententeam van het land te worden.